MCWC Radio

Presented by Mora Country & Western Club

Om oss

146953-425x282-Country-musicVi sänder lokalt över Siljansbygden på 94,1 MHz samt via internet fredagar 19:30-21:00

Mora Country & Western Club, MCWC, startade 1982 i samband med att countryintresset ökade i Sverige. Dessutom har Dalarna alltid varit ett starkt fäste för denna musikform. Samma år så inleddes också provsändningar via Mora Närradio för att utröna intresset på hemmaplan.

Mottagandet av våra sändningar blev överväldigande väl mottaget och därmed beslutades att bilda en förening för intresserade. Sedan dess så har klubbens verksamhet bestått i att vidareförmedla countrymusik via radio och genom diverse olika arrangemang i egen regi och i samarbete med andra föreningar. Klubben arrangerade dessutom olika familjearrangemang, danser, fisketävlingar m.m.

Vi har haft en utveckling senaste åren som överträffar våra förväntningar. Det kan bara förklaras med att vi är på rätt spår och vi jobbar för att bli ännu bättre, där har vi stor nytta av internet och våra webbsändningar. Vi vill i första hand satsa på att sprida musik från de hårt arbetande artister som inte har lyckan att ha kontrakt med stora skivbolag utan måste ge ut sin musik på egen hand. Det hindrar oss självklart inte från att spela de stora etablerade artisterna. Det är blandningen som gör variationen!

Sist men inte minst, det är bara möjligt med er hjälp, alltså ni lyssnare och medlemmar! Varmt välkommen som medlem även DU!

Frågor och funderingar kan du mejla till:  countrymora@gmail.com  eller skicka oss några rader till:

Mora Country & Western Club

Kaplansgatan 4

792 32 Mora